'Ik was op dat moment graag bij Ajax gebleven, maar situatie liet het niet toe'

'Ik was op dat moment graag bij Ajax gebleven, maar situatie liet het niet toe'

20-03-2021 13:42
19

Ricardo Kishna heeft na drie jaar eindelijk afgerekend met zijn slepende knieblessure en voelt zich steeds sterker worden. De buitenspeler van ADO Den haag wil zondag wat moois laten zien tegen zijn oude club Ajax. Hij kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn tijd in Amsterdam.

"Ajax zal voor altijd een plekje in mijn hart hebben, maar we gaan wel proberen drie punten van ze te stelen", zegt Kishna in De Telegraaf. "Bij Ajax is het voor mij allemaal is begonnen. Ik ben er doorgebroken, kampioen geworden en heb fantastisch mooie wedstrijden mogen spelen in de Champions League. Natuurlijk heb ik ook mijn akkefietjes gehad. Maar ik heb het vooral heel erg naar mijn zin gehad, ben altijd goed behandeld en had een geweldige relatie met de fans."

Kishna verruilde Ajax in 2015 voor SS Lazio. De manier waarop hij vertrok, zit hem nog enigszins dwars. "Rome was een ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Maar op dat moment was ik ook wel graag bij Ajax gebleven. De situatie liet het niet toe. Dat kwam deels door anderen, maar zeker ook door mij. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Maar misschien had ik bepaalde dingen wel anders moeten doen", steekt de 26-jarige linksbuiten de hand ook in eigen boezem.

Van de ploeg van coach Erik ten Hag geniet Kishna met volle teugen. "Ik vind ze ongelooflijk goed. Alles klopt. Er zijn duidelijke patronen. Op Europees niveau is Ajax nu ook echt een serieuze klant. Als ik zie hoe de club is gegroeid, dan is het petje af."