'Onrust bij Ajax-opponent: AS Roma zet zinnen op Nagelsmann als nieuwe trainer'

'Onrust bij Ajax-opponent: AS Roma zet zinnen op Nagelsmann als nieuwe trainer'

20-03-2021 14:48
33

Paulo Fonseca verkeert in aanloop naar de dubbele confrontatie met Ajax in de Europa League bepaald niet in rustig vaarwater bij AS Roma. De nieuwe eigenaren van I Giallorossi hopen de Portugees na dit seizoen te vervangen door Julian Nagelsmann.

Dat meldt La Repubblica. Hoewel Roma nog volop meedoet in de Europa League, wordt de huidige zesde plek in de Serie A als teleurstellend gezien door de Friedkin Group. Fonseca lijkt alleen te mogen blijven als hij bij de eerste vier eindigt en daarmee Champions League-voetbal afdwingt. Ondertussen zoekt algemeen directeur Tiago Pinto al naar mogelijke opvolgers.

De Italiaanse kwaliteitskrant weet dat RB Leipzig-trainer Nagelsmann als de droomkandidaat wordt gezien in Stadio Olimpico. De nieuwe Amerikaanse investeerders zijn bereid om flink wat geld in Roma te steken. De 33-jarige Duitser heeft echter een contract tot medio 2023 en staat ook bij clubs als Bayern München en Tottenham Hotspur op het lijstje.

AS Roma neemt het op 8 en 15 april op tegen Ajax in de kwartfinale van de Europa League. Fonseca liet zich al zeer lovend uit over de Amsterdammers.