Kuyt wil rol als hoofdtrainer voor oude bekende uitstellen: 'Hebben speciale band'

Kuyt wil rol als hoofdtrainer voor oude bekende uitstellen: 'Hebben speciale band'

21-03-2021 00:08
71

Ondanks dat Dirk Kuijt het liefst ergens hoofdtrainer aan de slag gaat, wil hij voor oude bekende Steven Gerrard een uitzondering maken. De voormalig international van Oranje zou maar wat graag de assistent van Gerrard worden.

Kuyt heeft meerdere malen uitgesproken dat hij graag aan de slag wil als hoofdtrainer. Dat was ook één van de belangrijkste redenen voor zijn vertrek als jeugdtrainer bij Feyenoord, een maand geleden. "Maar daar zijn uitzonderingen voor", vertelt Kuijt in gesprek met The Mirror. "Een rol vervullen als assistent van Stevie (Gerrard, red.) zou daar zeker één van zijn. Als hij wil dat ik zijn assistent word, dan zou ik dat heel leuk vinden."

De veertigjarige Katwijker is namelijk onder de indruk van Gerrard, met wie hij nog altijd een goede band heeft, als manager van Rangers FC. "Als speler was hij de absolute leider. Hij is hetzelfde als manager. Ik heb het gevoel dat deze leiderschapskwaliteiten hem als manager ver zullen brengen. Steven heeft de afgelopen jaren geweldige dingen over mij gezegd. We hebben een speciale band. Het is geweldig om hem te zien werken met zijn team in Schotland."