Huiberts kondigt AZ-gesprek aan, De Boer neemt opties door: 'Van Bommel, Cocu...'

Huiberts kondigt AZ-gesprek aan, De Boer neemt opties door: 'Van Bommel, Cocu...'

21-03-2021 15:22
39

AZ is 'tevreden' over het werk van Pascal Jansen, maar het is nog maar de vraag of de trainer ook volgend seizoen voor de groep staat. Technisch directeur Max Huiberts gaat volgende week het gesprek aan.

Jansen werd half december doorgeschoven na het bliksemontslag van Arne Slot en wil zelf graag hoofdtrainer van AZ blijven. "Ik kijk af en toe ook interviews terug en ik zit natuurlijk dagelijks met Pascal, dus ik weet precies wat de gevoelens zijn", verklaart Huiberts voor de camera van ESPN. "Komende week gaan we het met hem bespreken."

"We zijn tevreden, want de resultaten zijn niet minder geworden en we draaien nog mee om de bovenste plekken. Of we zeer tevreden zijn? Nou, dat zou betekenen dat je achterover gaat leunen en dat is nooit goed, heb ik wel gemerkt in de topsport."

De Boer
ESPN-analist Ronald de Boer constateert dat Huiberts 'een beetje ruimte laat' voor andere kandidaten. "Anders zou hij wel zeggen dat ze ontzettend tevreden zijn. Dit is ook wel logisch: als ze een trainer kunnen krijgen die AZ echt naar het volgende level kan brengen, zullen ze het niet nalaten. Mark van Bommel, Giovanni van Bronckhorst, Phillip Cocu, Shota Arveladze... Er zijn genoeg mogelijkheden."