Van de Beek belangrijk voor United tegen Leicester: 'Dit is echt klasse'

Van de Beek belangrijk voor United tegen Leicester: 'Dit is echt klasse'

Gepubliceerd: zondag 21 maart 2021 om 19:29zo 21-03-2021 om 19:29

Laatste update: zondag 21 maart 2021 om 19:30zo 21-03-2021 om 19:30

Donny van de Beek speelde een belangrijke rol bij de treffer van Mason Greenwood in het FA Cup-treffen van Manchester United tegen Leicester City. Met een fraai overstapje zorgde hij ervoor dat Greenwood de 1-1 kon maken. Jan van Halst en Dirk Kuyt zien dat het goede gevoel er nog moet komen bij Van de Beek.

"Dit is echt klasse van Van de Beek, hoewel hij niet zo goed in de wedstrijd zit", begint Van Halst aan tafel bij Ziggo Sport in de rust van de wedstrijd. "Hij heeft echt last van het feit dat hij de afgelopen maanden bijna niet gespeeld heeft. Hij voelt blijkbaar ook dat Greenwood er staat. Dat is toch klasse."

Kuyt is het met zijn collega aan tafel eens en ziet dat het nog wat onwennig is bij de middenvelder. "Je merkt aan alles dat het nog niet natuurlijk voelt. Ze twijfelen nog een beetje aan Van de Beek. Het voelt nog niet helemaal alsof het hecht is. Dat heeft tijd nodig, maar dat hij kan voetballen is duidelijk."

Van Halst is blij voor Van de Beek en hoopt dat het overstapje het goede gevoel bij hem brengt. "Je zag bij de goal, bij het juichen. Hij blies echt zo van: gelukkig. De drie ballen erna waren allemaal één keer raken, allemaal goed. Je zag het ook bij Hakim Ziyech. Hij scoorde in de Champions League. Hij zat helemaal niet in de wedstrijd, maar in de tweede helft was hij 'vrij'."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws