'Zou Gravenberch opstellen in Oranje, omdat hij op zijn leeftijd al onmisbaar is'

'Zou Gravenberch opstellen in Oranje, omdat hij op zijn leeftijd al onmisbaar is'

22-03-2021 19:55
94

Ibrahim Afellay zou, als hij bondscoach van Oranje was, kiezen voor Ryan Gravenberch op het middenveld van het Nederlands elftal. De Ajacied maakt al het hele seizoen indruk op de gewezen spelmaker.

Oranje speelt in de komende twee weken drie interlands en als het aan Afellay ligt, krijgt Gravenberch daarbij een basisplaats. "Ik zou hem zeker opstellen, omdat hij op deze leeftijd (Gravenberch is 18 jaar, red.) al onmisbaar is voor Ajax en dit seizoen een doorslaggevende rol speelt", zegt de voormalig PSV'er en huidig analist tijdens Studio Voetbal.

Het voordeel voor de Ajax-middenvelder is volgens de voormalig spelmaker en 53-voudig international dat hij multifunctioneel is. "In mijn ogen kan hij controlerend spelen, want dat heeft hij afgelopen donderdag bewezen. Hij veroverde ook nog een bal die uiteindelijk de 0-1 opleverde. Daarnaast is hij aan de bal natuurlijk fantastisch en brengt hij fysieke kracht mee."

De middenvelder uit Amsterdam beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij Ajax. Hij stond in 24 competitiewedstrijden in de basis en maakte daarin drie doelpunten, maar vooral zijn kwaliteiten als spelverdeler bezorgden hem een vaste plek in de Amsterdamse basis en een uitverkiezing voor Oranje.