Ferdinand springt in de bres voor Van de Beek: 'Waarom heb je hem dan gekocht?'

Ferdinand springt in de bres voor Van de Beek: 'Waarom heb je hem dan gekocht?'

23-03-2021 11:18 Laatste update: 11:18
43

Rio Ferdinand neemt het op voor de in Engeland zwaar bekritiseerde Donny van de Beek. De middenvelder van United krijgt amper speeltijd van manager Ole Gunnar Solskjaer en Ferdinand begrijpt daar maar weinig van.

Afgelopen weekend mocht Van de Beek weer eens in de basis starten tijdens de bekerwedstrijd tegen Leicester City (3-1 verlies). Na afloop barstte de kritiek in de Engelse pers weer los over de Nederlander. Ferdinand vind de kritiek onterecht. "Ik heb het met hem te doen. Het maakt niet uit wie je bent, als je hier en daar telkens maar een paar minuten mag spelen, kan je jezelf niet laten zien", vertelt de oud-verdediger van United in Vibe with Five.

Volgens Ferdinand heeft Van de Beek nog geen eerlijke kans gehad. "Ik denk dat het niet eerlijk is om te zeggen dat hij onder niveau presteert, want hij is nog niet in de positie geweest om een constante serie van wedstrijden neer te zetten. Ik voel echt voor hem, want ik ben benieuwd wat hem is beloofd toen hij hier naar toe kwam vanwege het geringe aantal speelminuten die hij krijgt. Ik denk niet dat hij naar United was gekomen als hij wist dat hij zo weinig ging spelen."

Ondanks het geringe perspectief denkt Ferdinand dat Van de Beek zijn klasse nog gaat tonen voor United. "Ik denk dat hij zeker van waarde kan zijn voor dit United. Hij is een speler die doelpunten kan creëren en maken. Maar om op die positie te komen, moet hij in de plaats van Bruno Fernandes spelen en dat gaat niet gebeuren. Of hij het ook vanaf de 6 of 8-positie kan? Ik denk het wel, daar is hij intelligent genoeg voor. Het is duidelijk dat United met een sterk en controlerend middenveld achter Fernandes wil spelen. Maar achter opkomende backs aanrennen en bikkelen zijn niet de sterke punten van Van de Beek. Dus dan komt bij mij de vraag naar boven: waarom heb je hem dan gekocht?"