Verhit gesprek tussen De Boer en Weghorst: 'Niet blij, laat dat duidelijk zijn'

Verhit gesprek tussen De Boer en Weghorst: 'Niet blij, laat dat duidelijk zijn'

23-03-2021 12:52 Laatste update: 14:49
201

Bondscoach Frank de Boer heeft op de persconferentie voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije gereageerd op het niet selecteren van VfL Wolfsburg-spits Wout Weghorst. De oefenmeester van Oranje spreekt van een zeer moeilijke beslissing en geeft aan dat Weghorst zeker nog in het vizier is met het oog op het aankomende EK.

"Op dit moment kies ik voor Luuk", steekt De Boer van wal. "Ik snap dat dat een hele delicate keuze is, want Wout heeft het natuurlijk fantastisch gedaan. Maar ook Luuk doet het gewoon heel goed. Dan overweeg je dingen en kies ik op dit moment toch voor Luuk", licht De Boer zijn toch wel zeer pikante keuze toe.

De keuze tussen De Jong en Weghorst was voor De Boer een hele moeilijke. "Ik heb Wout ook gebeld en aangegeven dat het heel erg moeilijk was. Wout was ook zeker niet blij, laat dat duidelijk zijn. Hij moeten gewoon zo doorgaan en het mij zo moeilijk mogen blijven maken. Het was voor mij verreweg de moeilijkste beslissing om te maken."

Ondanks het feit dat Weghorst nu niet bij de selectie zit, blijft De Boer hem nauwlettend volgen. "Ik waardeer hem zeer. We blijven hem volgen. Hij zit zeker nog in het vizier voor het EK, laat dat duidelijk zijn."