Financiële meevaller voor Cambuur: 'bedrag met vier nullen' naar Leeuwarden

Financiële meevaller voor Cambuur: 'bedrag met vier nullen' naar Leeuwarden

23-03-2021 16:54
55

SC Cambuur profiteert van de transfer van Nigel Robertha van Levski Sofia naar het Amerikaanse DC United, zo bevestigt financieel directeur Gerald van den Belt in gesprek met de Leeuwarder Courant. Levski Sofia nam Robertha in 2019 voor enkele tonnen over en verkoopt hem nu voor ongeveer één miljoen euro.

Dat melden verschillende media in Bulgarije en de Verenigde Staten. Cambuur bedong bij de verkoop van Robertha in 2019 een doorverkooppercentage, waardoor het nu een leuk bedrag op de rekening bij kan schrijven. "Wij krijgen een percentage van deze transfersom minus het bedrag dat we al hebben gehad. Dus het is niet een percentage van dat miljoen, maar van een lager bedrag", vertelt Van den Belt aan de Leeuwarder Courant

Om wat voor bedrag het gaat, wil Van den Belt niet loslaten. Wel stelt hij dat een een bedrag 'met vier nullen is'. "Mooi meegenomen dus", stelt de financieel directeur. Robertha kwam in 53 officiële wedstrijden van Cambuur in actie en wist het net daarin zestien keer te vinden. Robertha doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, dat ook een klein bedrag ontvangt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie