Onduidelijkheid over finale Ajax-Vitesse: De Jonge sluit publiek bij duel niet uit

Onduidelijkheid over finale Ajax-Vitesse: De Jonge sluit publiek bij duel niet uit

23-03-2021 19:59 Laatste update: 20:14
73

De bekerfinale tussen Ajax en Vitesse wordt waarschijnlijk zonder publiek gespeeld. Dinsdagavond maakten Mark Rutte en Hugo de Jonge bekend dat er voorlopig nog geen versoepelingen mogelijk zijn wat betreft de coronamaatregelen. Voor de KNVB is het geen optie de bekerfinale te verplaatsen naar een andere datum.

Ajax en Vitesse nemen het op 18 april tegen elkaar op in De Kuip. Met het huidige maatregelenpakket is het niet mogelijk om fans toe te staan bij de wedstrijd. De maatregelen lopen door tot 20 april, maar Rutte gaf daarbij wel aan dat er mogelijk voor die datum al versoepelingen doorgevoerd kunnen worden. Het RIVM zit nog met veel vraagtekens over het verdere verloop van de coronacrisis.

Wedden

Meer odds

"Dat betekent dat het tegen kan vallen, maar ook mee kan vallen", vertelt Rutte op de persconferentie, geciteerd door het AD. "Als over een week blijkt dat de cijfers meevallen, dan kunnen en zullen we snel handelen. We kijken daarbij heel breed naar alle sectoren." De Jonge houdt de deur op een kier. "Ik wil daar niet op vooruitlopen, maar het zou kunnen", reageert hij op de vraag of er mogelijk publiek aanwezig kan zijn.

De volgende persconferentie van Rutte en De Jonge is op 13 april. Vorig seizoen ging de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht niet door vanwege de coronacrisis, waardoor het toernooi zonder winnaar werd afgesloten.