Suk 'voelde zijn been breken': 'Dacht wel even dat mijn carrière voorbij was'

Suk 'voelde zijn been breken': 'Dacht wel even dat mijn carrière voorbij was'

23-03-2021 20:48 Laatste update: 20:48
12

Voor Joey Suk, actief voor het Kroatische HNK Gorica, eindigde de topper tegen Dinamo Zagreb van afgelopen zondag na 51 minuten op dramatische wijze. De voormalig Go Ahead Eagles-speler brak zijn kuitbeen op twee plaatsen. Even dacht hij dat zijn carrière voorbij was, zo geeft hij in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad aan.

"Ik kan het moment nog precies terughalen", vertelt Suk, terugdenkend aan het moment. "Die jongen raakte me met zijn knie en ik voelde mijn been breken. Het was een fractie van een seconde, maar ik wist meteen dat het mis was. Ik zag mijn been een kant op gaan die niet de juiste was. Mijn voet bungelde los aan m'n been."

De actie van Dinamo Zagreb-verdediger Marijan Cabraja zorgde voor een felle pijn bij Suk, die desondanks rustig bleef. "Ik schreeuwde niet, al dacht ik daar op het veld wel even dat mijn carrière voorbij was. Onze fysiotherapeut wilde naar mijn been kijken, maar ik zei meteen 'afblijven!' Ik moest zo snel mogelijk naar het ziekenhuis."

De operatie werd uitgesteld tot maandagochtend, aangezien de clubleiding een speciale chirurg naar voren schoof. "Het is een hoog aangeschreven arts. Daar had ik wel een nachtje bikkelen voor over", vertelt Suk, die al veel opbeurende reacties heeft ontvangen. "Hier in Kroatië hebben vrijwel alle clubs en veel spelers al een bericht gestuurd. Dat betekent dat ik gewaardeerd wordt", sluit hij af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie