'Nederlands' getint Suriname begint met overtuigende zege aan WK-kwalificatie

'Nederlands' getint Suriname begint met overtuigende zege aan WK-kwalificatie

25-03-2021 08:07
80

Het vernieuwde Suriname is de kwalitifaciereeks voor het WK in Qatar begonnen met een overtuigende zege. De Kaaimaneilanden waren geen partij voor de ploeg van bondscoach Dean Gorré.

De WK-droom van De Natio kreeg de afgelopen maanden een flinke impuls. Onder anderen Warner Hahn, Ryan Donk, Diego Biseswar, Tjaronn Chery en Ramon Leeuwin zijn aangesloten. Zij hadden weinig moeite met de Kaaimaneilanden. Shaquille Pinas opende de score in het Dr. Ir. F. Essedstadion in Paramaribo. Ryan Donk verdubbelde voor rust de marge vanaf elf meter. Gleofilo Vlijter, speler van Beitar Jeruzalem, maakte er een kwartier voor tijd 3-0 van.

Gorré voerde nog wel een opvallende wissel door. Doelman Hahn werd een kwartier voor tijd vervangen door Ishan Kort. Suriname neemt het zaterdag op tegen Aruba. Canada en Bermuda zijn de andere tegenstanders in deze fase van de WK-kwalificatie.

De basiself van Suriname: Warner Hahn, Damil Dankerlui, Kelvin Leerdam, Myenty Abena, Shaquille Pinas, Ramon Leeuwin, Ryan Donk, Roland Alberg, Nigel Hasselbaink, Gleofilo Vlijter en Ivenzo Comvalius