De Haan voorspelt extra krachten Jong Oranje: 'Ajax loopt tegen hetzelfde aan'

De Haan voorspelt extra krachten Jong Oranje: 'Ajax loopt tegen hetzelfde aan'

26-03-2021 13:04 Laatste update: 13:06
19

Aankomende zaterdag wordt het 'de dood of de gladiolen' voor Jong Oranje. Het elftal van Erwin van de Looi treedt dan op het EK onder 21 aan tegen Duitsland. Als er wordt verloren is een exit in de groepsfase ineens heel reëel. Foppe de Haan, die tweemaal het EK won met Jong Oranje, ziet het echter niet zo ver komen.

"Tegen de Duitsers kunnen we altijd goed voetballen, dan komen er extra krachten boven", zo vertelt De Haan in gesprek met De Telegraaf. "De jeugd van de Duitsers behoort al jaren tot de top van de wereld. Ik kijk er echt naar uit. Of we dát aankunnen, hoe goed je dan écht bent. Of je jezelf er echt in kunt vastbijten. Van oké, híér zijn we en dit willen wij echt winnen. Daar ben ik heel benieuwd naar. Of dat zo is, kun je bijna altijd in de eerste vijf minuten al zien."

De oud-coach weet waar het mis ging tegen Roemenië: "Soms was het nog te vrijblijvend. Je moet honger hebben naar het doel toe. Ze hebben wel wat creatieve jongens die wat kunnen, hoor. Als je uit de vijver kunt vissen waaruit Jong Oranje dat kan doen, dan kun je nog wel twee van zulke elftallen opstellen."

De Haan zag dat het elftal van Van de Looi veel balbezit had, maar moeite had om het spel open te breken. Volgens de De Haan kunnen ze wat dat betreft leren van Ajax. "Zij lopen ook altijd tegen hetzelfde probleem aan met tegenstanders die het dicht willen houden. Maar dan hebben ze Dusan Tadic en nog een aantal spelers die het heel simpel kunnen openbreken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie