Promes afwezig bij Oranje, De Boer legt uit: 'Heb zelfs nog een extra optie'

Promes afwezig bij Oranje, De Boer legt uit: 'Heb zelfs nog een extra optie'

26-03-2021 17:30
71

Frank de Boer kreeg vrijdag op de persconferentie een vraag over Quincy Promes. De bondscoach gaf aan dat hij voorin veel opties heeft en Promes daarom geslachtofferd heeft, terwijl hij juist een vleugelaanvaller minder bij de selectie gehaald heeft.

Het viel een journalist op dat De Boer niet zes, maar vijf vleugelaanvallers geselecteerd heeft. "De concurrentie op zijn positie is groot en ik kies op dit moment voor anderen. Natuurlijk ken ik de verhalen rond hem, maar voor mij geldt maar één ding: je bent in Nederland onschuldig totdat het tegendeel bewezen is", lichtte De Boer vorige week zijn keuze toe.

"Ik heb zelfs nog een extra optie in de voorhoede. Hij zou ook op tien kunnen spelen, maar daar hebben we met Klaassen, Wijnaldum en Van de Beek drie gegadigden voor", counterde De Boer vrijdag.

Het zou op de vleugels een lastig verhaal worden voor Promes, aldus De Boer. "Op links heb ik Malen, Babel, Memphis en Bergwijn. Op rechts zie ik hem niet spelen, daar hebben we Berghuis en Stengs. Bergwijn is er nu bij, die was er de vorige keer juist niet."