Tagliafico niet onder indruk van de Eredivisie: 'Niet zo sterk als ik zou willen'

Tagliafico niet onder indruk van de Eredivisie: 'Niet zo sterk als ik zou willen'

27-03-2021 15:16
105

Nicolás Tagliafico hoopt binnenkort de stap te maken naar een grotere competitie. De 28-jarige linksback van Ajax is niet onder de indruk van het niveau in de Eredivisie, maar vindt het ook niet erg om in de Johan Cruijff Arena te blijven.

De Argentijn zegt in een interview met TyC Sports uit zijn thuisland dat hij nog altijd trots is om voor Ajax te spelen. "Dit is een club met een hele grote geschiedenis en is nog steeds één van de grote namen in Europa", laat hij optekenen. "De competitie is misschien niet zo sterk als ik zou willen, maar ik heb nog tijd om stappen te zetten."

Wedden

Meer odds

Of een transfer naar een buitenlandse competitie aanstaande is, wil Tagliafico niet zeggen. "We moeten gaan zien hoe het loopt. Ik ben op mijn gemak hier en als de club het wil, zal ik me hier welkom blijven voelen."

Het nationale elftal van Argentinië speelt deze interlandperiode niet. Als dat wel zo was geweest, had de Ajax-back weinig tijd gehad om veel te trainen. "Je komt aan en moet meteen op je best zijn om in het nationale team te spelen. Iedereen wil op zijn top zijn, maar ik denk dat het niveau dat ik bij Ajax heb lastig is om te halen in het nationale team. Het zijn verschillende systemen."