Madueke zwaar onder de indruk: 'Ik denk dat hij de toekomstige PSV-captain is'

Madueke zwaar onder de indruk: 'Ik denk dat hij de toekomstige PSV-captain is'

27-03-2021 16:27
25

Noni Madueke is zwaar onder de indruk van ploeggenoot Cody Gakpo. De 21-jarige aanvaller van PSV en Jong Oranje is de toekomstige aanvoerder van de Eindhovense club, verwacht het Engelse toptalent.

Als Dumfries na dit seizoen vertrekt, zou Gakpo volgens Madueke zomaar de aanvoerdersband kunnen overnemen. "Van de jongere spelers nemen Denzel, Pablo (Rosario, red.), Jordan (Teze, red.) en Cody het voortouw", vertelt Madueke aan Voetbal International. "Met name Cody houdt iedereen bij elkaar, hij heeft echt leiderschapskwaliteiten. Ik denk ook dat Cody de toekomstige captain van PSV is."

Ook zijn eigen toekomst ziet er rooskleurig uit, beseft Madueke. Hij wordt door VI gebombardeerd tot opvolger van Donyell Malen. "Ik ken mijn kwaliteiten en weet dat mijn ontwikkeling met nog meer speeltijd vanzelf doorgaat", stelt hij. "Ik ben erg ambitieus. En als ik zie waar ik nu sta en mezelf vergelijk met andere talenten van mijn leeftijd, dan denk ik: Waarom zou ik niet de beste van de wereld kunnen worden?"

"Ik wil in elk geval zo goed mogelijk worden, zonder dat ik aan een plafond denk. (...) Ik heb niet een vast pad in mijn hoofd. Dat ik na PSV direct terug moet naar een Engelse topclub. Ik ga naar een club die op dat moment de beste is voor mijn ontwikkeling. Dat kan ook goed in Duitsland, Spanje of Italië zijn. Maar eerst slagen bij PSV en prijzen winnen. Dat is tenslotte waarvoor je voetbalt."