Van de Beek maakt indruk bij United: 'Scoorde een aantal 'absolute crackers''

Van de Beek maakt indruk bij United: 'Scoorde een aantal 'absolute crackers''

04-04-2021 07:24 Laatste update: 07:24
61

Ole Gunnar Solskjaer is blij met de korte periode van Donny van de Beek bij het Nederlands elftal. De middenvelder kwam bij Oranje twee keer als invaller binnen de lijnen en is volgens Solskjaer daardoor beter teruggekeerd naar Engeland.

Van de Beek stond voor zijn minuten in het Nederlands elftal een aantal weken langs de kant met een spierblessure. "Hij scoorde een aantal absolute crackers op de training", doelt Solskjaer in gesprek met het clubkanaal op de training van United. "Het is normaal dat je, wanneer je niet speelt, af en toe het vertrouwen wat kwijtraakt."

Solskjaer zag echter een getergde Van de Beek bij terugkeer op de club. "Als je dan op pad gaat met het nationale elftal... Ik kan het uit eigen ervaring zeggen. Soms ging ik spelen met Noorwegen en kwam ik terug met het goede gevoel. Donny is terug en tijdens de training maakte hij een aantal absolute topgoals, waar ik zelf erg trots op zou zijn geweest. Het doelpunt voor Nederland heeft hem goed gedaan. We hopen dat we daar de komende zeven, acht weken nog veel meer van gaan zien."

United neemt het zondagavond op tegen Brighton & Hove Albion. De titel lijkt uit zicht, met Manchester City op een voorsprong van zeventien punten. De strijd om de tweede plaats ligt echter nog helemaal open.