Breaking news

LIVE: Feyenoord bouwt zekerheid in en start in 5-3-2 tegen FC Utrecht

Ontmoeting tussen 'leerling' en 'leraar': 'Het is een 'Deutsch' affiche'

Ontmoeting tussen 'leerling' en 'leraar': 'Het is een 'Deutsch' affiche'

Gepubliceerd: zondag 4 april 2021 om 09:40zo 04-04-2021 om 09:40

Laatste update: zondag 4 april 2021 om 09:53zo 04-04-2021 om 09:53

Het wordt gezien als een duel tussen de leerling en de leraar, de wedstrijd tussen PSV en Heracles Almelo. Frank Wormuth gaf in het verleden les aan beginnende trainers bij de Duitse voetbalbond en kreeg daar ook Roger Schmidt onder zijn hoede. De twee kunnen het nog steeds goed met elkaar vinden.

Wormuth kan lachen, wanneer hem door de NOS de vraag gesteld wordt wat de wedstrijd tegen PSV nou zo bijzonder maakt. "Ik weet waar je op doelt... Het is een Deutsch affiche. Het wordt een ontmoeting tussen twee Duitse trainers, tussen leraar en leerling", lacht Wormuth. "Maar dat is een oud verhaal hoor, ondertussen heeft hij meer ervaring in het voetbal dan ik."

Schmidt denkt met veel plezier terug aan zijn tijd onder de hoede van Wormuth. "Hij was een geweldige leraar. Het is niet eenvoudig om het altijd interessant te houden voor alle trainers, maar Frank deed dat heel goed. Ook in Almelo maakt hij indruk. Heracles speelt agressief, moedig en met een eigen idee."

In navolging van Schmidt en Wormuth vinden steeds meer Duitse trainers en spelers de weg naar Nederland. "Ik heb als eerste Duitse Eredivisie-trainer in jaren toch de deur geopend", lacht Wormuth. "Nein, ik denk dat Duitse zaakwaarnemers en scouts hier steeds meer kansen voor jonge spelers zien. Ze leren hier echt voetballen, zich technisch ontwikkelen. Ze kunnen hier een geweldige stap in hun carrière maken."

Hier is Schmidt het mee eens. "In Nederland wordt de eigen competitie volgens mij onderschat. Er is hier weinig waardering voor hoe goed het voetbal hier is, de stadions, de fans. De competitie ontwikkelt zich met modern spel en dat maakt het aantrekkelijk voor jonge, Duitse spelers", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws