Gerbrands doet PSV-oproep namens Eredivisie: We leveren 14 à 15 miljoen in

Gerbrands doet PSV-oproep namens Eredivisie: "We leveren 14 à 15 miljoen in"

Gepubliceerd: zondag 4 april 2021 om 14:30zo 04-04-2021 om 14:30

Toon Gerbrands luidt de noodklok. Als het aan de algemeen directeur van PSV ligt, heeft de politiek veel meer oog voor de financiële problemen in 'de bedrijfstak betaald voetbal'.

"Het zijn lastige tijden", zegt Gerbrands vlak voor PSV - Heracles Almelo tegen ESPN. Onlangs voerde de clubleiding een tweede salarisreductie door in het Philips Stadion. "Alle clubs in het betaald voetbal zijn hiermee bezig. De huidige situatie is gewoon lastig."

Gerbrands stelt dat 'elke club wereldwijd' last heeft van de coronacrisis. Hij rekent voor: "We hebben dit jaar zeven Europese wedstrijden gespeeld. Normaal gesproken levert dat een miljoen per wedstrijd op. Bij een overwintering ben je ook twee miljoen kwijt. En de seizoenkaarthouders kosten vier miljoen. We leveren gewoon 14 à 15 miljoen in."

"Het wordt belangrijk dat de politiek gaat inzien dat we in april of mei perspectief hebben", vervolgt de PSV-directeur. "Het kan heel veel geld schelen. Elke club moet seizoenkaarten gaan verkopen en moet zijn sponsoring uitzetten. Met perspectief krijgen we geld binnen, in ieder geval cash. Misschien hebben we dan weer minder steun nodig."

"Ik hoop dat de politiek, en die zijn met heel andere dingen bezig op dit moment, een beetje aandacht heeft voor de bedrijfstak", concludeert Gerbrands, verwijzend naar de heisa rond premier Mark Rutte. "Ik maak me echt zorgen over de bedrijfstak."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws