De Boer over keuze voor Tete: 'Bij Ajax nooit gepasseerd, ook niet op de training'

De Boer over keuze voor Tete: 'Bij Ajax nooit gepasseerd, ook niet op de training'

04-04-2021 20:38
77

Frank de Boer staat nog steeds achter zijn beslissing om Kenny Tete boven Denzel Dumfries te verkiezen tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. De bondscoach was ervan overtuigd dat Tete – die hij nog kent van zijn tijd bij Ajax - verdedigend beter zijn mannetje zou staan dan de PSV-captain.

De 25-jarige verdediger van Fulham had in maart 2019 zijn laatste interland gespeeld, maar mocht twee jaar later weer opdraven in Istanbul. "Ik heb Owen Wijndal links en rechts heb ik Kenny Tete en Denzel Dumfries", deelt De Boer bij Rondo op Ziggo Sport zijn overwegingen. De bondscoach koos voor de verdedigende kracht van Tete. "Die is in mijn ogen heel sterk in de één tegen één. In dat ene jaar bij Ajax (2015/2016, red.) is hij niet één keer één tegen één gepasseerd, ook niet op de training."

Twintig minuten voor tijd kwam Dumfries alsnog binnen de lijnen, als vervanger voor Tete. Oranje stond toen met 3-0 achter, maar kwam in een mum van tijd terug tot 3-2. De Boer vindt echter dat dit los moet worden gezien van de entree van Dumfries. "De ballen kwamen twee keer van links", aldus de bondscoach. "Dat Denzel een heel goede rechtsback is, staat buiten kijf. Maar soms heb je een ander type nodig."