De Eredivisie-flops: ADO-ontgroeningen, PSV-dissonant, rode kaarten, Giakoumakis

De Eredivisie-flops: ADO-ontgroeningen, PSV-dissonant, rode kaarten, Giakoumakis

Gepubliceerd: maandag 5 april 2021 om 11:00ma 05-04-2021 om 11:00

Tweede Paasdag of niet, ook deze week lichten we weer de meest tegenvallende spelers van het Eredivisie-weekend uit. ADO Den Haag lijkt bezig aan zijn afscheidstournee op het hoogste niveau en levert drie spelers aan ons wekelijkse floplijstje. RKC Waalwijk is dubbel vertegenwoordigd, terwijl we ook een steunpilaar van PSV, de aanvoerder van AZ én de topscorer van de Eredivisie tegenkomen.

Martin Fraisl (ADO Den Haag)
Een paar weken terug pakte hij de ene na de andere onmogelijke bal tegen PSV, maar inmiddels deelt ook Fraisl in de Haagse malaise. Tegen FC Utrecht kreeg hij vier goals om de oren. De Oostenrijkse keeper is nog nooit in zijn carrière gedegradeerd, vertelde hij vol trots na zijn komst naar Den Haag: eens moet echter de eerste keer zijn...

Martin Angha (Fortuna Sittard)
De tweede Martin in het lijstje. Fortuna Sittard had een opvallend strijdplan in de uitwedstrijd tegen Feyenoord: opbouwen vanuit het eigen vijfmetergebied, met Angha als beginpunt. De Zwitser wist zich echter totaal geen raad met die verantwoordelijkheid en stond aan de basis van meerdere hachelijke momenten.

Cain Seedorf (ADO Den Haag)
En de tweede ADO-speler in het lijstje. De neef van Clarence Seedorf debuteerde zondag tegen FC Utrecht in het betaald voetbal, maar het leek meer op een ontgroening. De jonge verdediger werd een kwartier voor tijd uit zijn lijden verlost.

Melle Meulensteen (RKC Waalwijk)
De treffer van Luka Adzic (FC Emmen) was natuurlijk van grote schoonheid, maar was natuurlijk nooit gevallen als Meulensteen iets beter had opgelet. De centrumverdediger van RKC speelde blind terug en schoof de bal in de voeten van Sergio Peña, die vervolgens een weergaloze pass op Adzic kon versturen: 2-0 na een kwartier en een verloren zaak voor RKC, in een wedstrijd die eigenlijk niet verloren mocht worden.

Philipp Max (PSV)
Tijdens de rust van PSV-Heracles Almelo kwam het optreden van 'dissonant' Max ter sprake. ESPN-analist Kenneth Perez stak zijn verbazing niet onder stoelen of banken. "Ik denk dat hij ziek is. Alles wat hij doet, is gewoon vertraagd", aldus de Deen. Max onderscheidde zich inderdaad met vreemde passes en weinig doortastend verdedigen, al had hij het geluk dat het tandeloze Heracles het verzuimde af te straffen.

Teun Koopmeiners (AZ)
Bij AZ wachten ze in spanning op nieuws uit Zeist: is aanvoerder Koopmeiners over drie weken van de partij tijdens de topper tegen Ajax? De linkspoot bracht zijn ploeg zaterdag in grote problemen tegen Willem II. Na vijf minuten kreeg hij al rood voor een oliedomme overtreding. Deze week moet dus blijken of die ondoordachte actie AZ nóg meer schade gaat berokkenen.

Azor Matusiwa (FC Groningen)
Matusiwa mocht nog een kwartiertje langer op het veld blijven staan, maar pakte kort na elkaar twee gele kaarten. Misschien waande de FC Groningen-controleur zich veilig door de aanwezigheid van Bas Nijhuis, maar Matusiwa had beter moeten weten. Na zeven minuten kreeg hij al geel na een pittige tackle, een klein kwartiertje later zocht hij opnieuw het randje op.

Ché Nunnely (Willem II)
Weer even terug naar Tilburg: Willem II was 85 (!) minuten lang in overtal tegen AZ en had een grote stap naar lijfsbehoud kunnen zetten, maar stond alsnog met lege handen. Met name Nunnely had zijn dag niet. De rechtsbuiten kwam totaal niet in het stuk voor en mocht het vergeefse slotoffensief van Willem II vanaf de kant gadeslaan.

Xander Severina (ADO Den Haag)
Het was niet de zondag van de ADO-debutanten. Niet alleen Seedorf, ook Severina mocht tegen FC Utrecht zijn eerste Eredivisie-wedstrijd spelen. Deze is voor Severina beperkt gebleven tot 45 minuten. De linksbuiten bleef na een zeer moeizame eerste helft – waarin zijn ploeg op een kansloze 0-3 achterstand was gekomen – achter in de kleedkamer.

Ola John (RKC Waalwijk)
Ook John kon extra lang van zijn thee genieten. De enkelvoudig Oranje-international heeft dit seizoen bij RKC een paar mooie flitsen laten zien, maar heeft ook heel vaak zijn dag niet. Dat was zondag ook het geval aan De Oude Meerdijk: na één onzichtbare helft mocht hij alweer naar de kant.

Giorgos Giakoumakis (VVV-Venlo)
We sluiten af met de topscorer van de Eredivisie. Giakoumakis leek VVV-Venlo lange tijd eigenhandig in de Eredivisie te houden, maar kan ook niets veranderen aan de vrije val waarin de Venlonaren zijn beland. Tegen FC Groningen boorde de Griekse scherpschutter zijn ploeg zelfs een kostbaar punt door de neus. Als Giakoumakis van de bal af was gebleven, was de 1-1 van Yahcuroo Roemer 'gewoon' blijven staan...

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws