Scherpen zet zinnen op huurtransfer: 'Maar we hebben nu een andere situatie'

Scherpen zet zinnen op huurtransfer: 'Maar we hebben nu een andere situatie'

05-04-2021 22:26
59

Kjell Scherpen heeft zijn zinnen gezet op een huurtransfer. De doelman van Ajax heeft zich in Amsterdam sterk ontwikkeld en wil nu wekelijks onder de lat staan.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Er is de afgelopen weken veel gesproken over Scherpen. Hij is normaal gesproken derde doelman bij Ajax (achter André Onana en Maarten Stekelenburg), maar is door de schorsing van Onana tweede keeper en ook speelde hij het EK met Jong Oranje. Zondag stond hij tegen sc Heerenveen onder de lat en moet hij mogelijk keepen tegen AS Roma en in de bekerfinale tegen Vitesse. "Dat maakt de situatie wel anders", zegt Scherpen zelf tegen het AD.

"Ik denk dat het voor mij nu goed is om een heel seizoen op het hoogste niveau te keepen, zodat ik mijn trainingswerk kan vertalen naar wedstrijden. Daar sta ik nog steeds achter, maar we hebben wel een andere situatie. Dit moeten we eerst maar eens aanzien", zegt Scherpen.

Van concrete interesse lijkt nog geen sprake, maar FC Groningen is een van de clubs die Scherpen op de lijst heeft staan. FC Twente is ook al eens genoemd. Het contract van Scherpen loopt nog tot de zomer van 2023.