CL-finale van 2018 opnieuw op het programma: ‘Geloof niet zo in revanche nemen'

CL-finale van 2018 opnieuw op het programma: ‘Geloof niet zo in revanche nemen'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 09:33di 06-04-2021 om 09:33

Drie jaar na de Champions League-finale in 2018 staan Real Madrid en Liverpool dinsdagavond weer tegenover elkaar in het miljoenenbal. Liverpool-trainer Jürgen Klopp kan zich de verloren finale nog goed herinneren, maar spreekt niet van revanchegevoelens.

Drie jaar geleden was Real met 3-1 te sterk in Kiev. "Natuurlijk kan ik me die finale nog goed herinneren", vertelt Klopp op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met de Spanjaarden. "Dit wordt de eerste keer dat we weer tegen elkaar spelen, maar ik geloof niet zo in revanche nemen."

Real moet het dinsdagavond nog altijd stellen zonder aanvoerder Sergio Ramos. Drie jaar geleden speelde de Spanjaard een hoofdrol, omdat hij al vroeg in de wedstrijd Mohamed Salah blesseerde. "Hij is een geweldige speler, maar het beviel me niet wat hij die avond deed", blikt Klopp terug.

Mede door twee enorme fouten van toenmalig doelman Loris Karius resulteerde de finale van 2018 in een grote teleurstelling. "Het was een wat vreemde avond voor ons, maar het is alweer lang geleden. Dat gevoel van toen, de boosheid of hoe je het ook wilt noemen, voel ik nu niet meer. En dat wil ik ook niet proberen op te wekken." Real Madrid-Liverpool begint dinsdagavond om 21.00 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt het bij Real Madrid-Liverpool dinsdagavond?

(273 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws