Vitesse weet wie Pasveer moet opvolgen: 'Ik krijg de kans, het woord is aan mij'

Vitesse weet wie Pasveer moet opvolgen: 'Ik krijg de kans, het woord is aan mij'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 13:09di 06-04-2021 om 13:09

Jeroen Houwen moet op termijn de opvolger worden van Remko Pasveer bij Vitesse. De Arnhemse club heeft Pasveer inmiddels een contractvoorstel gedaan, maar spreekt ook zijn vertrouwen uit in de 25-jarige doelman, zo laat hij weten aan de Gelderlander.

Volgens de regionale krant heeft technisch directeur Johannes Spors grote plannen met Houwen, die onlangs zijn contract verlengde tot medio 2023. "Ik krijg de kans", erkent de sluitpost, die tegen FC Twente de geblesseerde Pasveer verving. "Geen garantie. Ik moet zelf bewijzen dat ik op termijn de eerste keeper kan worden van Vitesse. Vanuit de club is er alle vertrouwen. Dat doet me goed. Het is mooi dat er een scenario is neergelegd. Het woord is nu aan mij."

Pasveer is inmiddels 37 jaar, maar gaat er nog minimaal één seizoen aan vast plakken. De gesprekken bevinden zich in de afrondende fase. Houwen moet daardoor geduld hebben. "De voorbije twee jaar waren een proef voor me. Ik werd uitgeleend, maar speelde niet of nauwelijks bij Telstar en Go Ahead Eagles. Mijn carrière zat in een dal. Maar ik heb me opgericht", stelt hij. "Als ik iets heb geleerd de voorbije seizoenen is het wel mentaliteit tonen. Vechtlust. Ik ben als mens gegroeid."

Houwen kreeg aan het einde van het seizoen 2017/2018 kortstondig de voorkeur boven Pasveer, maar hield de voorbije jaren voornamelijk de bank warm. Ook zijn avonturen in de Keuken Kampioen Divisie waren vruchteloos.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Houwen goed genoeg voor een basisplaats bij Vitesse?

(567 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws