Tagliafico looft Ajax-talent: 'Complete speler, heeft grote toekomst voor zich'

Tagliafico looft Ajax-talent: 'Complete speler, heeft grote toekomst voor zich'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 19:58di 06-04-2021 om 19:58

Nicolás Tagliafico is onder de indruk van Devyne Rensch en Jurriën Timber. De twee jonge Ajax-verdedigers beleven dit seizoen hun doorbraak in het eerste elftal. Tagliafico prijst de veelzijdigheid van Rensch, terwijl hij iets van zichzelf herkent in Timber.

Tagliafico denkt terug aan de eerste trainingen van Rensch met het eerste elftal. "Toen hij met ons mee begon te trainen, was hij een linke centrale verdediger", vertelt de Argentijn in gesprek met Ajax TV. "Daarna werd hij rechts centraal gezet, dus dacht ik: dat is vast zijn positie. En toen begon hij ineens als rechtsback te spelen en als ik niet speelde, stond hij ineens linksback. Heel knap, regelmatig op andere posities spelen is niet makkelijk. Het is iets wat weinig spelers kunnen."

Ook Timber beleeft dit seizoen zijn doorbraak. Tagliafico looft de jonge verdediger. "Hij is een agressieve speler die zijn territorium afbakent en laat zien dat het heel moeilijk wordt om hem voorbij te komen. Het is iets wat ik nog niet eerder zag bij Nederlandse spelers. Misschien zijn ze technisch wel goed, maar ze zijn onverschillig bij het dekken van de tegenstander. Timber is een complete speler en heeft een geweldige toekomst voor zich."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws