Liverpool zakt diep door ondergrens tegen Real Madrid: Vinícius grote man

Liverpool zakt diep door ondergrens tegen Real Madrid: Vinícius grote man

06-04-2021 22:52 Laatste update: 22:57
66

Het ogenschijnlijk aantrekkelijke Champions League-tweeluik tussen Real Madrid en Liverpool lijkt na één wedstrijd al beslist. De regerend Premier League-kampioen is dit seizoen diep weggezakt en kon ook in Madrid geen vuist maken: mede dankzij twee treffers van Vinícius Júnior won De Koninklijke dik verdiend met 3-1.

Liverpool had in 2018 nog de Champions League-finale van Real Madrid verloren, maar leek geen moment gebrand op revanche. De ploeg van Jürgen Klopp had niets in te brengen en ging rusten met een 2-0 achterstand. Vinícius Júnior opende de score door landgenoot Alisson Becker te passeren, na een schitterende lange bal van Toni Kroos. Even later kopte Trent Alexander-Arnold de bal voor de voeten van Marco Asensio, die dankbaar profiteerde: 2-0.

Klopp reageerde door nog vóór rust Naby Keïta naar de kant te halen. The Reds toonden in de openingsfase van de tweede helft tekenen van herstel en pakten zowaar een uitdoelpunt mee: Mohamed Salah passeerde Thibaut Courtois van dichtbij, na goed voorbereidend werk van Georginio Wijnaldum. Real Madrid nam het heft echter weer in handen na deze 2-1 en wist de marge een kwartier later weer te vergroten. Vinícius werd bediend door Luka Modric en schoof de bal nogmaals voorbij de grabbelende Alisson: 3-1.

Het lamgeslagen Liverpool kwam deze klap niet meer te boven en ontsnapte zelfs nog aan een grotere nederlaag. Op woensdag 14 april mag men op het eigen Anfield proberen alsnog een comeback te realiseren.