'Tuurlijk is AZ onderdeel geworden van de top-drie, het is nu Ajax, PSV en AZ'

'Tuurlijk is AZ onderdeel geworden van de top-drie, het is nu Ajax, PSV en AZ'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 08:59wo 07-04-2021 om 08:59

Barry van Galen vindt dat we in Nederland kunnen spreken van een nieuwe top-drie. AZ is volgens de voormalig middenvelder Feyenoord voorbij. De Rotterdammers zouden zelfs verder af kunnen glijden de komende jaren, stelt Van Galen.

"Natuurlijk is AZ onderdeel van de topdrie. Het is nu Ajax, PSV en AZ geworden. Dat is duidelijk", begint Van Galen in de Retteketet Podcast van Voetbal International. "Ik denk dat Feyenoord wegglijdt, ja. Ik moet het nog maar eens zien of ze de komende jaren bij de eerste vijf gaan eindigen, als niemand die club helpt."

Van Galen sluit niet uit dat Feyenoord de aankomende jaren verder wegzakt in de Eredivisie. "Het is zonde, want het is een schitterende club. Er moet daar iemand opstaan, anders is het klaar." Over dit seizoen is Van Galen duidelijk. "AZ moet niet tevreden zijn als ze derde worden. Daar ben je ook een te grote club voor. Dan heb je een slecht seizoen. Je groeit naar een bepaald niveau en dan zeg je eigenlijk dat het dit jaar had moeten gebeuren. Dat gebeurt door een perfect seizoen van Ajax niet. Dan moet je in ieder geval wel tweede worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws