AZ-talent (17) slaat stap naar Jong AZ over: 'Gekozen voor traject bij Heerenveen'

AZ-talent (17) slaat stap naar Jong AZ over: 'Gekozen voor traject bij Heerenveen'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 15:15do 08-04-2021 om 15:15

SC Heerenveen heeft zich versterkt met een talent uit de AZ-opleiding. De zeventienjarige Levi de Wilde maakt komende zomer transfervrij de overstap van Alkmaar naar Friesland, heeft Heerenveen donderdag bevestigd via de officiële kanalen.

De aanvallende middenvelder komt dit seizoen uit in het O18-team van AZ en had komend seizoen Keuken Kampioen Divisie-voetbal bij Jong AZ kunnen spelen. De Wilde heeft echter voor de beloften van Heerenveen gekozen. "Vanwege het goede perspectief en de kansen om zich hier verder te ontwikkelen kiest Levi nu bewust voor een traject bij sc Heerenveen", verduidelijkt hoofd jeugdopleidingen Michel Jansen.

Diezelfde Jansen beschrijft zijn nieuwste aanwinst als een 'linksbenige aanvallende middenvelder die ook als buitenspeler uit de voeten kan'. De Wilde zal komend seizoen in principe nog geen betaald voetbal spelen, maar zou op termijn alsnog de stap naar het eerste elftal van Heerenveen kunnen zetten. Voor hoeveel seizoenen hij getekend heeft, laat men overigens in het midden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws