De Mos: 'Beetje schandalig dat hij niet bij grote Ajax-trainers wordt genoemd'

De Mos: 'Beetje schandalig dat hij niet bij grote Ajax-trainers wordt genoemd'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 18:08do 08-04-2021 om 18:08

Aad de Mos steekt de loftrompet over Erik ten Hag. De analist werd onlangs door de Ajax-trainer onttroond als de coach in de Eredivisie die de meeste punten pakte in zijn eerste honderd duels.

De oogst van Ten Hag in zijn eerste honderd optredens in Amsterdam was 78 overwinningen, 9 gelijke spelen en 13 nederlagen in de competitie. Goed voor 243 behaalde punten. Daarmee overtrof hij De Mos met twee punten. "Het is een vakman eerste klas", uit laatstgenoemde zijn bewondering in de Veronica Inside Ochtendshow.

Volgens De Mos verdient Ten Hag meer waardering. "Ik vind het altijd heel vervelend en een beetje schandalig ook dat hij nooit in één rijtje wordt genoemd met de grote trainers bij Ajax. Dat heeft hij nu een beetje afgedwongen met die honderd wedstrijden. Hij heeft Ajax - met zijn spelers uiteraard, maar dat heeft Cruijff ook met spelers van wereldklasse moeten doen – weer op de kaart gezet."

De Mos voorspelt een glansrijke carrière. "In het buitenland heeft hij een enorm aanzien. Hij heeft de clubs voor het uitkiezen als hij over een dag, een jaar of twee jaar bij Ajax vertrekt. Zijn plafond is hetzelfde als wat Koeman doet. Ik denk dat Bayern München voor hem een uitgelezen kans is, omdat hij het huis kent. Ik denk dat hij in de bovenste schuif ligt bij Rummenigge en Beckenbauer."

Ten Hag en Ajax nemen het donderdagavond op tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 21.00 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Ten Hag ooit coach bij een Europese grootmacht?

(1366 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws