Ter Avest waarschuwt Ajax: 'Hij is heel goed, bloedsnel en blijft maar gaan'

Ter Avest waarschuwt Ajax: 'Hij is heel goed, bloedsnel en blijft maar gaan'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 18:55do 08-04-2021 om 18:55

Laatste update: donderdag 8 april 2021 om 19:50do 08-04-2021 om 19:50

Hidde ter Avest ziet Leonardo Spinazzola als één van de gevaarlijkste spelers van AS Roma voor de clash met Ajax in de kwartfinale van de Europa League. De rechtsback van FC Utrecht speelde in de eerste seizoenshelft nog met Udinese tegen I Giallorossi.

"Spinazzola is een heel goede speler. Hij is bloedsnel en blijft maar gaan. Hij was mijn directe tegenstander. Dat was geen gemakkelijke middag ", zegt Ter Avest over de Italiaans international tegen De Telegraaf.

Volgens de verdediger moet Ajax echter meer spelers in de gaten houden. "Ze hebben veel kwaliteit. Voorin hebben ze veel snelheid met onder andere Pedro, die tegen ons een wereldgoal maakte. En met Edin Dzeko hebben ze een heel sterk aanspeelpunt, die het balletje goed kan vasthouden. Met het materiaal dat ze hebben, doen ze het momenteel wat minder dan was verwacht. AS Roma moet normaal toch top-vier kunnen spelen en ze staan nu zevende. In de Serie A valt niet veel meer te winnen voor ze, dus de Europa League is extra belangrijk voor Roma."

Ter Avest is benieuwd wat de krachtmeting tussen Roma en Ajax oplevert. "AS Roma treft in de Serie A nooit een ploeg, die speelt zoals Ajax. De meeste tegenstanders zakken in, terwijl Ajax hoog druk zal zetten. Dat zal lastig voor ze zijn, maar het geeft hen ook ruimte om eruit te komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat gaat het eerste duel tussen AS Roma en Ajax opleveren?

(3944 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws