Marin enthousiast: 'Ajax tot grootse dingen in staat, het wordt spectaculair'

Marin enthousiast: 'Ajax tot grootse dingen in staat, het wordt spectaculair'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 19:55do 08-04-2021 om 19:55

Het avontuur van Razvan Marin bij Ajax was sportief geen succes, maar toch genoot hij van zijn tijd in Amsterdam. De Roemeense middenvelder, die is verhuurd aan Cagliari, verheugt zich dan ook op de Europa League-confrontatie van Ajax met AS Roma.

"Mijn ervaring in Nederland was positief, maar niet makkelijk", vertelt Marin aan de Corriere dello Sport. "Na het jaar waarin de halve finale van de Champions League werd bereikt, was er veel druk op ons. Maar het was een mooie ervaring. Ik leerde veel en speelde voor een geweldige club, met een glorieuze geschiedenis."

Marin prijst de jeugdopleiding van Ajax, dat donderdag ook tegen AS Roma met de nodige zelfopgeleide spelers aantreedt. "Ze hebben een geweldige traditie met jonge spelers, ze weten hoe ze talenten moeten opleiden en helpen hen zich te ontwikkelen."

Volgens Marin staat er veel op het spel in het Europa League-tweeluik. "Het is een belangrijke wedstrijd, niet alleen voor Roma als enig overgebleven Italiaans team in Europa, maar voor de hele voetbalwereld. Voor het team van Fonseca is het essentieel om door te gaan. Dat zal niet makkelijk worden, want Ajax laat ook dit jaar zien dat ze tot grootse dingen in staat zijn in Europa. Het wordt een spectaculaire wedstrijd, met twee teams die gelijkwaardig zijn en open voetbal spelen."

Marin wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan Cagliari. Als de Italiaanse ploeg zich handhaaft in de Serie A, wordt een koopoptie van tien miljoen euro gelicht. Cagliari staat momenteel achttiende.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat gaat het eerste duel tussen AS Roma en Ajax opleveren?

(3944 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws