Klaassen offert zich op bij Ajax: Bij andere teams deed ik dit nooit, eigenlijk

Klaassen offert zich op bij Ajax: "Bij andere teams deed ik dit nooit, eigenlijk"

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 10:55vr 09-04-2021 om 10:55

Niemand minder dan Davy Klaassen is de vaste 'muurligger' van Ajax. In de eerste Europa League-ontmoeting tegen AS Roma sorteerde het weinig effect: Lorenzo Pellegrini schoot de bal langs de muur en passeerde de grabbelende Kjell Scherpen.

Klaassen zag het liggend op de grasmat van de Johan Cruijff Arena gebeuren. "Het is normaal gesproken een hele goede manier om een goal te voorkomen", wordt de maker van de enige Ajax-goal tijdens het perspraatje geciteerd door Ajax Life. Hij heeft geen enkel probleem met zijn rol. "Ik heb vaak niet zo'n belangrijke taak bij vrije trappen, dus dan doe ik dit. Bij andere teams deed ik dit nooit, eigenlijk."

Oranje-bondscoach Frank de Boer liet vorige week nog optekenen dat er helemaal niet lacherig gedaan hoeft te worden over het fenomeen 'muurliggers'. "Iedereen doet er lacherig over, maar het is gewoon bewezen dat het helpt", aldus De Boer. "Ik snap niet dat iedereen er zo lacherig over doet." In de WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal hoefde Klaassen niet achter de muur te liggen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws