Robben prikt datum voor terugkeer: 'Mogelijk dat Arjen zegt: ik ben beschikbaar'

Robben prikt datum voor terugkeer: 'Mogelijk dat Arjen zegt: ik ben beschikbaar'

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 13:14vr 09-04-2021 om 13:14

Laatste update: vrijdag 9 april 2021 om 13:58vr 09-04-2021 om 13:58

Arjen Robben hoopt over twee weken in Eindhoven zijn rentree te maken. Dat meldt ESPN. De 37-jarige aanvaller van FC Groningen is bijna weer honderd procent fit.

Robben ontbreekt zondag nog tegen sc Heerenveen, maar traint na zijn kuitproblemen weer volledig mee met de groep en heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer in de week na de bekerfinale. Groningen gaat dan op bezoek bij PSV in het Phiilps Stadion.

Volgens ESPN is de kans 'groot' dat Robben over twee weken in actie komt. Uitgerekend tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV - de seizoensopener in september - viel hij na een half uur geblesseerd uit. Een maand later viel hij nog even in tegen FC Utrecht, maar daarna speelde Robben geen enkele wedstrijd meer.

"Zoals het nu staat reken ik er niet op", zegt trainer Danny Buijs over de inzetbaarheid van Robben tegen Heerenveen, geciteerd door Voetbal International. "Het hangt van hemzelf af. We trainen morgen nog en het is mogelijk dat Arjen daarna zegt: ik ben beschikbaar, maar de kans is het grootste dat hij er tegen Heerenveen niet bij is."

Afgelopen zomer maakte Robben een spectaculaire rentree als profvoetballer door te tekenen bij jeugdliefde Groningen. Ondanks zijn marginale inbreng, is de nummer zes van de Eredivisie niet van plan om het aflpoende contract van Robben op te zeggen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws