Ajax-talent Ünüvar eerlijk: 'Was niet fit en kon niet leveren wat trainer wilde'

Ajax-talent Ünüvar eerlijk: 'Was niet fit en kon niet leveren wat trainer wilde'

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 19:29vr 09-04-2021 om 19:29

Naci Ünüvar vindt het terecht dat hij op de bank moest zitten bij Jong Ajax. Het talent kende een moeizaam eerste deel van het seizoen bij Jong Ajax, maar is weer op de weg terug. Ünüvar werd zich ervan bewust dat hij een tandje moet bijschakelen.

"Het was terecht dat ik op de bank zat", vertelt Ünüvar, die bekend staat als één van de grootste talenten van de Ajax-opleiding, in gesprek met de clubkanalen van de Amsterdammers. "Ik was niet fit en kon niet leveren wat de trainer (Mitchell van der Gaag, red.) wilde. Ik heb daarna veel extra getraind en vanaf de winterstop gaat het weer lekker. Ik ben nu veel sterker dan vorig seizoen, ook conditioneel. Ik scoor ook meer en houd het langer vol. Ik zie echt een vooruitgang."

Tijdens zijn vormdip kreeg Ünüvar ook kritiek te verwerken. "Ik heb nooit echt veel kritiek over me heen gekregen. Alles ging altijd wel lekker. In de media en op straat kreeg ik wel eens de reactie: Hoe kan dit nou? Dat was ik niet gewend. Maar ik wist waar ik mee bezig was en wat ik met de trainer had afgesproken. Ik moest me aan ons plan houden en hard trainen."

Inmiddels lijkt Ünüvar zijn goede vorm steeds meer terug te vinden. In de laatste vier Keuken Kampioen Divisie-duels was de jeugdinternational van Oranje goed voor drie goals en één assist bij Jong Ajax. Vrijdagavond neemt Jong Ajax het met Ünüvar in de basis op tegen TOP Oss.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws