Kieft zeer kritisch over Ajax-duo tegen AS Roma: 'Zie lieten het lelijk afweten'

Kieft zeer kritisch over Ajax-duo tegen AS Roma: 'Zie lieten het lelijk afweten'

09-04-2021 20:07
63

Wim Kieft denkt niet dat Ajax de 2-1 nederlaag tegen AS Roma nog te boven komt in de return volgende week. De oud-spits zag onder meer David Neres en Antony niet thuis geven in de kwartfinale van de Europa League.

'Bij Ajax lieten de Braziliaanse buitenspelers David Neres en Antony het lelijk afweten', concludeert Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Neres heeft na zijn blessure z'n topvorm in het geweldige Champions League-seizoen nooit meer benaderd. Hij speelt ook niet slim. Antony mist frisheid. Aan het begin van dit seizoen liep hij iedereen voorbij, scoorde en gaf assists, maar nu trekt hij altijd naar binnen. Terwijl hij de snelheid en actie heeft om zijn tegenstander te passeren. Ik schat hem hoger in dan Neres, maar hij brengt te weinig.'

Wedden

Meer odds

Kieft vindt dat ook het middenveld van Ajax te weinig bracht, hoewel hij de keuze van coach Erik ten Hag voor Edson Álvarez, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen wel begrijpt met het oog op de organisatie. 'Die drie samen missen zonder Daley Blind wat creativiteit. Want met dat trio is het moeilijk een tegenstander continu te domineren', oordeelt de voormalig international.