Ajax verovert KNVB Beker: invaller Neres beslist finale tegen tiental Vitesse

Ajax verovert KNVB Beker: invaller Neres beslist finale tegen tiental Vitesse

Gepubliceerd: zondag 18 april 2021 om 19:52zo 18-04-2021 om 19:52

Laatste update: zondag 18 april 2021 om 21:04zo 18-04-2021 om 21:04

De KNVB Beker van 2021 is een prooi geworden voor Ajax. De Amsterdammers hadden een zware dobber aan Vitesse, maar trokken in De Kuip aan het langste eind door een goal van invaller David Neres: 2-1.

Vier dagen na de Europa League-eliminatie tegen AS Roma kreeg Ajax de kans om de kater weg te spoelen met de eerste hoofdprijs van het seizoen. Dat kon gebeuren met Devyne Rensch, die zijn rentree maakte. Omdat Sébastien Haller terugkeerde in de Ajax-spits, moest Erik ten Hag kiezen tussen David Neres en Antony. Het werd laatstgenoemde.

Vitesse begon goed aan de bekerfinale en drukte Ajax terug. Toch was de eerste grote kans van de wedstrijd voor de Amsterdammers. De bal viel goed voor Ryan Gravenberch, maar de achttienjarige middenvelder stuitte op doelman Remko Pasveer. Even later was het alsnog raak voor Gravenberch: Pasveer moest het antwoord schuldig blijven op zijn poeier.

Ajax leek door te drukken, maar na een half uur stond het plotseling weer gelijk. Lisandro Martínez ging in de fout, Armando Broja profiteerde en de Chelsea-huurling legde de bal panklaar voor Loïs Openda: 1-1. Voor rust kreeg alleen Ajax nog een kans, maar die was na een schitterende pass van Antony niet aan aanvoerder Dusan Tadic besteed.

Nadat de tweede helft begon met een grote kans voor Davy Klaassen, leken Ajax en Vitesse geen grote risico's meer te willen nemen. Het leidde tot een schaakspel vol fouten, dat zelfs Marc Overmars op de tribune niet echt leek te kunnen boeien. Antony en Gravenberch waren wel dicht bij een goal.

In de slotfase ontbrandde de wedstrijd alsnog in alle hevigheid. Jacob Rasmussen kreeg rood van scheidsrechter Björn Kuipers na een cynische tackle op Antony en de voor de Braziliaanse vleugelaanvaller ingevallen Neres besliste vervolgens in de 91ste minuut de wedstrijd. Daarmee schonk hij Ajax de twintigste KNVB Beker in de clubhistorie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws