UEFA-voorzitter houdt zich niet in: 'Het is een slang en een grote leugenaar'

UEFA-voorzitter houdt zich niet in: 'Het is een slang en een grote leugenaar'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 15:22ma 19-04-2021 om 15:22

Aleksander Ceferin, voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, heeft geen goed woord over voor de bedenkers van de Super League-plannen. De Sloveen maakt op een persconferentie korte metten met Andrea Agnelli en Ed Woodward, de vertegenwoordigers van respectievelijk Juventus en Manchester United.

Agnelli is de grote voorvechter van de nieuwe Super League en krijgt onderuit de zak van Ceferin. "Hij is de grootste teleurstelling, de grootste leugenaar die ik ken", laat de UEFA-preses weten op een persconferentie. "Ik heb nog nooit iemand gezien die zo vaak liegt en dat zo consequent doet als hij. Dat is echt niet te geloven."

Volgens de Sloveen is de ware aard van de Italiaanse Juventus-baas nu wel duidelijk geworden. Saillant detail is dat Ceferin peetvader is van de dochter van Agnelli. "We wisten niet dat er slangen waren die zo dicht bij ons leefden, maar nu weten we dat wel. De Champions League gaat hoe dan ook door en dat gaan we met of zonder die clubs doen."

Ook Ed Woodward, preses van Manchester United en een voorstander van de nieuwe plannen, wordt van leugens beticht. "Hij heeft me afgelopen donderdag nog gebeld om te zeggen dat hij het helemaal eens was met de hervormingen van de Champions League. Op dat moment had hij natuurlijk al iets anders getekend."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws