'Ajax haalt opgelucht adem na onderzoek: schade voor Ünüvar valt mee'

'Ajax haalt opgelucht adem na onderzoek: schade voor Ünüvar valt mee'

19-04-2021 15:56
18

Naci Ünüvar heeft relatief goed nieuws gekregen. De aanvallende middenvelder van Jong Ajax verliet in de competitiewedstrijd tegen FC Eindhoven (3-0 nederlaag) huilend het veld met een blessure en er werd gevreesd voor een lange absentie.

Dat blijkt nu echter mee te vallen. Volgens Ajax Showtime is Ünüvar maandag in het ziekenhuis in Amsterdam geweest en is daar gebleken dat de kruisbanden en de meniscus van de aanvallende middenvelder geen schade hebben opgelopen. Naar verluidt is de kapsel van de knie wel aangetast geraakt en daarom moet het Ajax-talent ruim een maand toekijken.

Daarmee zit het huidige voetbalseizoen erop voor de 17-jarige Zaandammer, maar de voorbereiding op de volgende voetbaljaargang komt dus niet in gevaar. Even was er de vrees dat Ünüvar er lang uit zou liggen, maar hij kan over zes weken gewoon weer aansluiten bij eventuele trainingen.

Jong Ajax zal de aanvallende middenvelder gaan missen in de slotfase van het seizoen. Het talent was in vorm, want in de laatste zes wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie scoorde hij drie keer en gaf hij ook nog een assist. Vorig seizoen debuteerde de jonge stilist al voor het eerste elftal van Ajax: hij viel een kwartier voor tijd in in de bekerwedstrijd tegen Spakenburg (7-0) en scoorde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie