'Feyenoord moet, net als PSV, een investeerder het geld in spelers laten stoppen'

'Feyenoord moet, net als PSV, een investeerder het geld in spelers laten stoppen'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 16:51ma 19-04-2021 om 16:51

Chris Woerts adviseert Feyenoord om geld van een investeerder zo snel mogelijk in de selectie te steken. Daarmee reageert de voormalig commercieel directeur van de club op de geruchten rond een eventuele Europese Super League.

De Europese inkomsten voor een club als Feyenoord zouden door de plannen kunnen afnemen en dus raadt Woerts aan om geld dat beschikbaar komt meteen uit te geven. "Je moet, net als PSV, een investeerder het geld laten stoppen in benen en niet in stenen", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "Betere spelers halen en zo succesvol zijn. Transfers en media-inkomsten worden alleen maar groter."

Van de inkomsten in de Europa League of de Conference League hoeft Feyenoord het volgens de sportmarketeer niet te hebben. "Het is gek genoeg nog niet bekend wat het startgeld zal zijn. Ze denken dat er tussen de 300 en 350 miljoen te verdelen is in de Conference League en dat is een beetje vergelijkbaar met de Europa League. Het staat sowieso niet in verhouding tot de gelden in de Champions League."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws