Tottenham kiest voor 29-jarige vervanger Mourinho en verrast met terugkeer Vorm

Tottenham kiest voor 29-jarige vervanger Mourinho en verrast met terugkeer Vorm

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 11:32di 20-04-2021 om 11:32

Laatste update: dinsdag 20 april 2021 om 11:35di 20-04-2021 om 11:35

Onverwacht nieuws uit Engeland: Michel Vorm keert terug naar Tottenham Hotspur. De vijftienvoudig Oranje-international gaat aan de slag als keeperstrainer.

Vorm maakt deel uit van de compleet nieuwe staf bij Spurs. De nummer zeven van de Premier League moest snel handelen na het ontslag van José Mourinho. In het kielzog van de Portugese manager vertrokken ook zijn assistenten João Sacramento, Nuno Santos, Carlos Lalin en Giovanni Cerra.

Afgelopen zomer zette Vorm (37) een punt achter zijn carrière, hoewel hij nog wel oren had naar een Eredivisie-rentree. "Maar er is geen club naar mij toegekomen van: hé, Mies, sta je er nog open voor?", zei de oud-keeper van FC Utrecht, Swansea City en Tottenham in november tegen de NOS.

De pas 29-jarige Ryan Mason neemt op interim-basis het stokje over van Mourinho. De voormalige middenvelder moest vier jaar geleden als speler van Spurs noodgedwongen stoppen, omdat voetballen niet meer verantwoord was na een schedelbreuk, die hij opliep in een wedstrijd tegen Chelsea.

"We hebben veel geloof in deze talentvolle groep", reageert voorzitter Daniel Levy op de clubsite. Tottenham speelt aanstaande zondag de League Cup-finale tegen Manchester City.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws