'Heerenveen heeft beet en haalt opvolger voor Hamstra op bij Excelsior'

'Heerenveen heeft beet en haalt opvolger voor Hamstra op bij Excelsior'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 15:17di 20-04-2021 om 15:17

Laatste update: dinsdag 20 april 2021 om 16:15di 20-04-2021 om 16:15

SC Heerenveen heeft een opvolger voor Gerry Hamstra gevonden. Ferry de Haan wordt de nieuwe technisch manager van de Friezen, zo melden het Algemeen Dagblad en RTV Rijnmond.

De Haan is nu nog algemeen directeur bij Excelsior, waar hij al jaren verantwoordelijk is voor het selectiebeleid. 'In Kralingen werd De Haan jarenlang geprezen om zijn gedegen en doordachte beleid', schrijft het AD. Heerenveen is niet de eerste Eredivisie-club die de oud-verdediger benadert. In 2019 legde hij een aanbieding van Feyenoord naast zich neer om Martin van Geel op te volgen, omdat hij Excelsior er bovenop wilde helpen na de degradatie.

De Haan loodste Excelsior eerder nog samen met Wouter Gudde naar de Eredivisie. Laatstgenoemde werd al opgepikt door FC Groningen en nu vertrekt ook De Haan. Op Woudestein zijn de spelers, staf en het personeel inmiddels op de hoogte gebracht van het aanstaande vertrek van De Haan, die na zijn actieve loopbaan eerst commercieel en vervolgens algemeen directeur werd bij de Kralingers. Hij tekent een meerjarige verbintenis in het Abe Lenstra Stadion.

Heerenveen nam onlangs afscheid van Hamstra, die inmiddels bij Ajax aan de slag is gegaan. Het is nog niet duidelijk wie De Haan moet opvolgen bij Excelsior.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws