Clean sheet-koning Gorter over Ajax-links: 'Zou eerlijk gezegd 'n mooie stap zijn'

Clean sheet-koning Gorter over Ajax-links: 'Zou eerlijk gezegd 'n mooie stap zijn'

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 10:13wo 21-04-2021 om 10:13

Jay Gorter beleeft een topseizoen bij Go Ahead Eagles, hield liefst 23 keer de nul in de Keuken Kampioen Divisie en de KNVB Beker en werd al gelinkt aan Ajax: de Amsterdammers zouden een 'Kjell Scherpen-traject' voor ogen hebben. De doelman is vereerd, laat hij weten aan Voetbal International.

RTV Oost-journalist Tijmen van Wissing kwam onlangs met dit Ajax-nieuws op de proppen. "Ik zal niet ontkennen dat ik het ook heb gehoord. Eerlijk gezegd zou ik het een heel mooie stap vinden", aldus Gorter.

De twintigjarige sluitpost uit Purmerend zou het niet eens zo erg vinden als hij weinig aan spelen toe zou komen, net als collega Scherpen. "Ik ben jong en het is echt niet zo dat ik nu al ten koste van alles in de Eredivisie moet keepen. Ik geef mezelf de tijd. Er zit voldoende rek in me en als ik elke dag op het allerhoogste niveau met de beste spelers van Nederland kan trainen, word ik daar ook absoluut beter van."

Bang om af te gaan in Amsterdam lijkt hij ook niet. Volgens Gorter zou hij qua speelstijl juist prima bij Ajax passen. "In het huidige topvoetbal is het, denk ik, zeventig procent echt keeperswerk en dertig procent meevoetballen. Ik durf wel te zeggen dat ik op dat vlak bij de beste keepers van Nederland behoor", klinkt het. Wat hij nu in de Adelaarshorst doet, zou hij ook op een hoger niveau kunnen doen, stelt Gorter. "Bij Go Ahead ben ik ook vaak bepalend in de opbouw, dat is een keeper bij Ajax nog meer."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws