Onrust bij Manchester United: boze supporters dringen trainingscomplex binnen

Onrust bij Manchester United: boze supporters dringen trainingscomplex binnen

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 11:30do 22-04-2021 om 11:30

Een boze groep Manchester United-fans is donderdagochtend trainingscomplex Carrington binnengedrongen. De supporters protesteren tegen de Glazers.

De eigenaren van Manchester United wordt al jaren uitgekotst door de achterban van de Engelse grootmacht. Na het Super League-schandaal en de mea culpa van familiehoofd Joel Glazer, heeft de Amerikaanse familie het helemaal verbruid: boze supporters zijn rond 10.00 uur trainingscomplex Carrington binnengedrongen en eisen een breuk.

'De manager (Ole Gunnar Solskjaer, red.) en anderen hebben met ze gepraat', laat United weten in een statement. 'De gebouwen op Carrington zijn beveiligd en de groep heeft het complex inmiddels verlaten.' De supporters eisten dat 51 procent van de United-aandelen in handen van de supporters komt te liggen. Die regel geldt al in Duitsland.

De verwachting is dat Engelse supporters de komende maanden zullen blijven protesteren tegen de eigenaren van de Premier League-clubs. Naast de Glazers bij Manchester United, liggen ook de Amerikaanse eigenaren van Liverpool en Arsenal zwaar onder vuur. Dinsdagavond protesteerden honderden Chelsea-fans bij Stamford Bridge.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws