Breaking news

PSV-spits Zahavi ontbreekt vanwege gewapende overval, vrouw en kinderen bedreigd

Boskamp haalt uit naar Barça en Real: 'Met schuld van één miljard het lef hebben'

Boskamp haalt uit naar Barça en Real: 'Met schuld van één miljard het lef hebben'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 18:08do 22-04-2021 om 18:08

Laatste update: donderdag 22 april 2021 om 18:11do 22-04-2021 om 18:11

Jan Boskamp is blij dat de Super League er niet lijkt te komen. Vooral de rol van FC Barcelona en Real Madrid, die allebei te maken hebben met torenhoge schulden, kan niet op goedkeuring rekenen van Boskamp.

Negen van de twaalf teams hebben zich inmiddels teruggetrokken, waardoor het plan voor een Super League op losse schroeven staat. Boskamp is er maar wat blij mee. "Ik was er zelf ook geen voorstander van", vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Geld bepaalt veel. Misschien bereiken die clubs straks hun doel wel als de Champions League hervormt, maar mannen zoals Agnelli van Juventus of Pérez van Real Madrid, die kregen nu wel een tikkie. Ze waren te gulzig."

Vooral de rol van de Spaanse clubs, FC Barcelona en Real Madrid, steekt Boskamp. "Dat clubs zoals Barcelona en Madrid, die met een schuld van één miljard euro zitten, het lef hebben om hun zakken te gaan vullen in de Super League... Voor de supporters was dat onaanvaardbaar. Ze worden nu meedogenloos afgemaakt, en terecht."

"Ik was er zelf ook geen voorstander van, net zomin als van de BeNeLiga, wat eigenlijk de Super League in het klein is: het draait ook om geld. Dat bederft alles wat met traditie en nostalgie te maken heeft", aldus Boskamp. "Je hebt kampioenen en dalers, maar dat wordt in zo’n gesloten systeem onderuit gehaald. Het stelt dan geen reet voor als je de titel wint."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws