Turbulente ADO-periode: 'Wat ik meemaakte, dan is wat er nu gebeurt een geintje'

Turbulente ADO-periode: 'Wat ik meemaakte, dan is wat er nu gebeurt een geintje'

Gepubliceerd: vrijdag 23 april 2021 om 07:16vr 23-04-2021 om 07:16

Zeljko Petrovic is in Nederland aan zijn 'laatste kans' als trainer bezig bij Willem II. De oefenmeester geeft aan dat Nederland niet altijd even goed is geweest voor zijn trainerscarrière en blikt terug op zijn turbulente periode als trainer van ADO Den Haag.

"Nederland heeft mij kapotgemaakt als trainer, haha", begint Petrovic in een openhartig interview met Voetbal International. "Ik ben een Nederlandse trainer geworden. Ik kon in mijn land (Montenegro, red.) de cursus doen zoals ik die hier gedaan heb. Ik vind het vervelend om te zeggen, maar ik ben daar een grootheid, dus kon het in één jaar. Hier heb ik er zes jaar over gedaan. Om gezeik te voorkomen. (...) En dan noemen ze mij op ESPN nu een buitenlandse trainer…"

Zijn meest opvallende tijd als trainer kende Petrovic bij ADO Den Haag, waar hij tussen 2016 en 2017 de eindverantwoordelijke was. "Voor het salaris in Nederland hoef ik het niet te doen, maar ik wil het graag. Ik heb veel gegeven, maar niks teruggekregen. En ook veel pech gehad. Bij ADO Den Haag bijvoorbeeld. Zeventien punten hadden we toen ik weg moest. Omdat ze Adrie Bogers niet wilden nemen als assistent. De ellende die ik daar heb meegemaakt... Daar is wat er nu bij die club gebeurt een geintje bij. Maar ik heb nooit een verkeerd woord gezegd."

Bestsellers
Petrovic blikt verder terug op zijn periode in de residentiestad, maar houdt het netjes. "Kwaadspreken over ADO zal ik nooit in mijn leven doen. Zo'n mooie club, zo zonde dat ze er een rotzooi van hebben gemaakt. Laat Tyronne Ebuehi snel tekenen, zei ik. Hebben ze niet gedaan. Ik liet Jerdy Schouten debuteren, hebben ze niet mee doorgepakt. Ik kan over die periode vier boeken schrijven, absolute bestsellers in Europa zouden dat worden. Maar als je verhalen opschrijft, dan moet je namen noemen. Dat vind ik triest. Je kunt niet alles zeggen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws