Vertrouwen in goede eindklassering Feyenoord: 'Mooi Ajax te verslaan in De Kuip'

Vertrouwen in goede eindklassering Feyenoord: 'Mooi Ajax te verslaan in De Kuip'

Gepubliceerd: vrijdag 23 april 2021 om 07:32vr 23-04-2021 om 07:32

Lutsharel Geertruida wil het in zijn interview met het Algemeen Dagblad kort hebben over zijn stotteren, maar daarna gaat de blik al snel op zijn prestaties. De verdediger voelt zich op zijn gemak bij Feyenoord en hoopt op de eindronde van het EK O21 van aankomende zomer.

Na de 64 wedstrijden die Geertruida inmiddels speelde voor Feyenoord, kwam hij niet één keer voor een draaiende camera te staan. Dat heeft alles te maken met het feit dat hij stottert. De Feyenoord-verdediger wil ervoor waken dat al zijn interviews over het stotteren gaan. "Maar ik begrijp ook dat er in dit eerste interview naar gevraagd wordt", vertelt hij aan het AD.

"Ik heb nooit het idee gehad dat stotteren mijn voetballoopbaan in gevaar zou kunnen brengen", vervolgt de verdediger. "Het belemmert me ook niet op het veld of in de kleedkamer. Een interview, en dan vooral voor een camera, dat is nog een ander verhaal."

Geertruida hoopt met Feyenoord de play-offs voor Europees voetbal te ontlopen. De lat ligt hoger in Rotterdam: rechtstreekse plaatsing voor Europa is het doel. "Deze ploeg kan nog wel vijf wedstrijden gas geven", aldus Geertruida. "We krijgen ook Ajax nog in de Kuip. In de jeugd wonnen we vaak van die club. Ik speelde in een lichting met Orkun Kökçü en Achraf El Bouchataoui. Het zou mooi zijn om Ajax hier in de Kuip te verslaan."

Na het seizoen kan de blik voor Geertruida hopelijk op de eindronde van het EK O21. Ook Guus Hiddink, bondscoach van Curaçao, nam al contact op. "Mijn zaakwaarnemer is gebeld, maar het is te vroeg om daarover na te denken. Natuurlijk zit ook Curaçao in mijn hart. En met Guus Hiddink als bondscoach doen ze het goed. Maar ik leg de lat hoog."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws