Ajax-flop voelde zich in de steek gelaten in Amsterdam: 'Niet eens bij reserves'

Ajax-flop voelde zich in de steek gelaten in Amsterdam: 'Niet eens bij reserves'

Gepubliceerd: vrijdag 23 april 2021 om 11:48vr 23-04-2021 om 11:48

Hassane Bandé voelde zich na zijn revalidatie in de steek gelaten door Ajax. De Burkinees heeft zijn stempel nog niet kunnen drukken in Amsterdam, mede dankzij een zware blessure.

Bandé maakte indruk bij KV Mechelen en wekte belangstelling van Ajax, dat hem voor acht miljoen euro overnam. De vleugelaanvaller hoefde niet lang na te denken over de interesse. "Naast Ajax waren ook andere clubs geïnteresseerd. Maar ik koos voor Ajax omdat ik dacht dat het een mooie opstap voor me was. Ik dacht dat ik me met mijn spel snel aan kon passen", zegt Bandé tegen Walowblog.

Maar Bandé werd in de voorbereiding op het seizoen al snel getroffen door het noodlot. Een gebroken kuitbeen hield hem maanden aan de kant. En later raakte hij weer geblesseerd. "Ik was vanzelfsprekend erg teleurgesteld toen ik geblesseerd raakte. Het was mijn eerste jaar bij Ajax en wilde alles geven. Ik wilde mezelf laten zien, helaas lukte me dat niet. Tijdens het herstel ging alles goed, maar omdat het een grote blessure was duurde het erg lang. Toen ik terugkwam voelde ik niet de steun van het team."

"Toen ik na anderhalf jaar eindelijk terug was, had ik wedstrijden nodig om weer fit te worden. Toen voelde ik me niet geholpen door Ajax. Ze gaven me niet eens de kans bij de reserves. Dus dacht ik dat het beter was om me te laten verhuren zodat ik ergens anders minuten kon maken", zegt hij.

Bandé werd door Ajax verhuurd aan het Zwitserse FC Thun. De club haalde hem terug en stalde hem vervolgens bij het Kroatische NK Istra 1961. "Ik richt me nog steeds op Ajax, omdat ik daar onder contract sta. Het belangrijkste voor mij is dat ik mijn niveau haal. Ik ben mentaal sterker geworden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws