Ajax krijgt hulp voor kampioenschap: 'Hopelijk maken we dat dit weekend officieel'

Ajax krijgt hulp voor kampioenschap: 'Hopelijk maken we dat dit weekend officieel'

23-04-2021 14:48 Laatste update: 15:01
46

FC Groningen-trainer Danny Buijs wil Ajax maar al te graag een handje helpen. Als De Trots van het Noorden zaterdagavond een resultaat weet te behalen op bezoek bij PSV, kan Ajax een dag later officieel kampioen worden tegen AZ.

"Ik hoop dat we dat dit weekend officieel kunnen maken", vertelt Buijs, die geciteerd wordt door Voetbal International, over een eventueel kampioenschap van Ajax. "Want dat betekent dat we een resultaat halen in Eindhoven. Dan moet Ajax trouwens zelf nog wel even winnen." Buijs verwachtte aanvankelijk niet dat Ajax zo vroeg al kampioen kon worden. "Ik had verwacht dat PSV echt tot het einde mee zou doen om de titel. Nou, dat lijkt nu wel gespeeld. De titel lijkt naar Ajax te gaan."

Wedden

Meer odds

Buijs ziet echter dat het geen makkelijke klus gaat worden om punten te pakken in Eindhoven. "De speelwijze van PSV is duidelijk en ze hebben enorm veel kwaliteit met Malen, Gakpo, Dumfries, Max, Zahavi en Götze. Maar wij gaan er alles aan doen om een zo goed mogelijke teamprestaties neer te zetten", besluit Buijs, die tegen PSV niet kan beschikken over de Arjen Robben. De 37-jarige aanvaller hoopt volgende week tegen Sparta weer van de partij te zijn.