Roda JC verliest met 7-0, NEC boekt belangrijke zege bij Jong Ajax

23-04-2021 23:08 Laatste update: 24-04-2021 09:15
79

Nummer negentien FC Den Bosch heeft vrijdag gehakt gemaakt van Roda JC. De Limburgers zorgden voor een wanvertoning en gingen met 7-0 onderuit. Jong Ajax heeft verloren van NEC.

Den Bosch - Roda JC 7-0
Al snel werd duidelijk dat het een horroravond zou worden voor Roda. Den Bosch stond namelijk binnen dertien minuten al een op een comfortabele 3-0 voorsprong door goals van Jizz Hornkamp, Romano Postema en Steven van der Heijden. Roda had werkelijk niets in te brengen en kreeg voor rust ook nog de 4-0 van Soufyan Ahannach tegen.

Aan gas terugnemen dacht Den Bosch in de tweede helft niet. Trainer Jack de Gier zag Postema z'n tweede en derde maken. Het slotakkoord was van Hornkamp. De voorsprong van Den Bosch op FC Dordrecht is twee punten.

Jong Ajax - NEC 0-1
Door een overwinning op Jong Ajax is NEC nagenoeg verzekerd van een plek in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Nijmegenaren wonnen met 0-1 door een goal van Édgar Barreto in de eerste helft. Jong Ajax zakt naar de zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

NAC - Excelsior 1-2
NAC Breda heeft opnieuw duur puntenverlies geleden in de strijd om promotie naar de Eredivisie en kan zich richten op de play-offs. De ploeg van trainer Maurice Steijn verloor thuis met 1-2 van Excelsior.

Na het 3-3 gelijkspel tegen Roda JC nam de kritiek op NAC toe, maar tegen Excelsior was het niet veel beter. Opmerkelijk, want NAC wist dat het moest winnen om plaats twee, een directe promotieplaats, in het zicht te houden. De Bredanaars kwamen via een benutte strafschop van Mouni El Allouchi nog wel op voorsprong. Dat gebeurde voor rust.

Maar na rust zette het verval in. Reuven Niemeijer schoot tien minuten na de pauze de gelijkmaker binnen, om vijf minuten later ook de 1-2 te maken. NAC probeerde in ieder geval nog een punt over te houden aan de wedstrijd, maar dat lukte niet.

NAC neemt het op maandag 3 mei op tegen NEC. Daarna volgen nog ontmoetingen met MVV en koploper SC Cambuur.

Helmond Sport - FC Eindhoven 1-0
In extremis heeft Helmond Sport de winst gepakt tegen FC Eindhoven. De Limburgers wonnen in de 91e minuut door een goal van Alex van Hoorenbeeck. Helmond kreeg in de openingsfase de beste kansen, waarna ook Eindhoven speldenprikjes uitdeelde.

Helmond was na rust de betere partij, maar incasseerde wel de grootste kans van de wedstrijd van Mitchel van Rosmalen. Alles wees erop dat het duel in 0-0 zou eindigen, tot Van Hoorenbeeck doel trof.