Kleinzoon Van der Kuijlen neemt rugnummer 11 over: 'Ik zag tranen bij mijn oma'

Kleinzoon Van der Kuijlen neemt rugnummer 11 over: 'Ik zag tranen bij mijn oma'

Gepubliceerd: zaterdag 24 april 2021 om 14:39za 24-04-2021 om 14:39

FC Eindhoven-middenvelder Mitchel van Rosmalen heeft een emotionele week achter de rug. In de week waarop zijn opa Willy van der Kuijlen overleed, mocht hij rugnummer elf dragen, als eerbetoon aan de Eredivisie-topscorer aller tijden.

Van Rosmalen droeg het nummer van zijn grootvader vrijdagavond voor het eerst, in de vlak voor tijd verloren streekderby tegen Helmond Sport. "Ik zag het shirt voor de wedstrijd liggen en dacht: dit is 'm. Ook voor mijn familie is het heel mooi. Ik vertelde erover aan mijn oma en zag de tranen in haar ogen springen", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad.

De negentienjarige controleur leerde het vak van zijn beroemde grootvader én van zijn oma. "Wanneer ze op me paste, zei ze: ga maar in de tuin met links trappen. Ja maar oma, ik ben rechts. Nee, met links trappen. Opa kwam dan thuis en deed mee. Zijn trap was absurd. Fenomenaal."

Van der Kuijlen is inmiddels officieel herdacht in het Philips Stadion. Hij heeft het debuut in het betaald voetbal van zijn kleinzoon echter nog mee kunnen maken. Toen Van Rosmalen in maart zijn eerste contract bij FC Eindhoven signeerde, was Skiete Willy er ook bij. "Ik heb hem niet vaak zien huilen, maar toen wel. Ja, dan schiet ik zelf ook vol. Een prachtig moment."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws